Kalendari i kujdesit prenatalTremujorët Javet  e shtatezanise Egzaminimi laboratorik Procedura  diagnostikimi
Tremujori i pare Visita pare, deri ne javen 12 Gjak komplet me morfologji
Grup  gjaku Rh factor (kerkim  antiturpash ne rast imunizimi
Urine komlet (urokulture nese ka prani infeksioni) 
Rubeola  IgG Ig M
Toksoplazem IgG Ig M,
CMVs IgG, IgM
Sifiliz, gonore, Chlamidia (egzaminimi direct ose serologji)
Antigjene Hepatiti B, HIV
Citologjicervicale
TSH
Elektroforez e  hemoglobines
Glicemia esell
Tampon vaginal per bakterie
Nese ka indikacion :provat e funksionit renal dhe hepatik
Elektrolitet ne rast  te vjellash apo diare kronike
Koriocentez nese ka indikacione
Ekzaminim ekografik per evidentimin e dhomezes gesatcionale, embrionit, pranin e RZF,  fluximetri  te arterieve uterine
  Jave 11-13 Depsitimi serik amtar per anomaly Ekografi per matjene e TN, CRL kendin facial, ductusi  venos
Tmujori i Dyte Java 16 -18  AFP Depistimi i  gjatesise se kanalit cervical Ekografi tranvaginale
T2 Java 15-22 Tripple test, amniocentez nese  duhet  
T2 Java 18 -22   Ekografi morfologjike
T2 Java 28 Gjak komplet, morfologji
Antikorpet
Testi  i  ngarkeses me 50 gr glukoz
Testi i sifiliz, HIV
Analize e urines
Eventualisht matja e nivele te calciumit

Adminitsrimi i Ig Anti D nese duhet
T3 Java 33-36 Egzaminimi per klamidia, gonorre
Depistimi per streptokok grupit B Afrimi ne kurset prenatal
Ekografi per  rritjen dhe zhvilimin fetal
T3 Java 36 -39 Percaktimi i pozicionit fetal
Percaktimi i  placentEs,  qarkullimi i gjakut fetal
Gjaku komplet, faktoret e koagulimit
Funksioni renal
Kerkimi  i   Proteinurise
Analize urine per ngarkese mikrobike
Matja  rutin e Tensioni arterial
Non stress  test
Ekografi
T3 Jave 41   Induktimi i lindjes